Montáž plastových okien

Ak ste si vybrali dodávateľa plastových okien, tu je stručne popísaný priebeh montáže okien.
Podpísanie objednávky na plastové okná
Plastové okná

Po podpísaní objednávky Vám prídu odmerať rozmery starých okien, alebo v prípade, že staváte dom, tak otvory, do ktorých sa majú osadiť okná. Pokiaľ boli použité štandartné rozmery, nemal by byť problém s dodaním okna. Ak máte neštandartné rozmery alebo tvary, musia dať okná pre Vás na mieru vyrobiť.


Demontáž starých okien
Plastové balkónové okná z boku

Ďalším krokom je demontáž povôdných starých okien. Zistite si, či Váš dodávateľ nových okien a dverí zabezpečí odvoz odpadu ako aj pôvodných okien. Pôvodné okná Vám demontujú tesne pred osadením plastových okien, takže sa nemusíte báť, že budete mať v dome dlho prievan :)

Osadenie nových plastových okien
Po demontáži nasleduje osadenie a ukotvenie nových okien, a vymurovanie a upravenie steny po obvode okna. Po tom ako tieto steny vyschnú sa ešte nahodí omietka a môže sa vymaľovať.



Namontovanie žalúzií a sieťok
Sieťky na plastové okná
Žalúzie na plastové okná
Ešte pred objednávkou samotných okien si zistite, či Vám na nové okná zabezpečia aj montáž žalúzií, prípadne sieťok proti hmyzu. Ak budete brať príslušenstvo k oknám od jedného dodávateľa, mal by Vám poskytnúť zľavu na žalúzie a sieťky, prípadne niektoré dodať priamo v cene plastových okien.